COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7909
Criza energetică stiri: 528

Proiectul privind rambursarea miliardului furat a fost aprobat de Guvern

26 sep. 2016,, 15:52   Politică
6828 9
Foto: gov.md

Cabinetul de miniștri a decis astăzi să-și asume din nou răspunderea în fața Parlamentului pentru un pachet de șapte legi cerute de FMI, informează NOI.md.


Proiectele se referă la remedierea situației din sistemul bancar, dar și la ajustarea bugetului de stat. Prim-ministrul, Pavel Filip, a menționat că legile vizate se regăsesc printre condițiile FMI, impuse în vederea semnării acordului de finanțare.

Premierul a mai precizat că decizia angajării răspunderii a fost coordonată atît cu coaliția de guvernare, cît și cu FMI.

„Aceste legi vor fi adoptate în formula validată de FMI. S-a lucrat cu ei inclusiv în această dimineață. Am recurs la această modalitate din motive că nu avem prea mult timp la dispoziție. Dacă mergeam pe formula clasică, am fi pierdut cîteva săptămîni. Nu reușeam pînă în octombrie să îndeplinim aceste condiții”, a argumentat Filip.

Potrivit lui, îndeplinirea condițiilor impuse de FMI nu trebuie amînată din motive subiective ce țin de campania electorală. „Pe marginea multora dintre aceste legi vom fi criticați, dar noi ne vom ține departe de campanie. Să lăsăm toate declarațiile populiste pentru cei care nemijlocit participă în ea”, a adăugat Filip.

Printre cele șapte legi se regăsește și controversatul proiect privind emisiunea obligaţiunilor de stat în vederea executării de către Ministerul Finanţelor a obligaţiilor de plată derivate din garanţiile de stat. Proiectul prevede că banii sustrași din cele trei bănci vor fi restituiți Băncii Naționale din bugetul de stat, timp de 25 de ani.
0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X