Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Examinarea recursului avocaților lui Șor a fost amînată

26 sep. 2016,, 15:40   Societate
3061 0
Рассмотрение апелляции адвокатов Шора отложено
Foto: unimedia.info

Ședința Curții de Apel Chișinău (CAC) în cadrul căreia urma să fie examinat recursul împotriva arestului preventiv al Primarului orașului Orhei a fost transferată pe 3 octombrie, relatează NOI.md.


Motivul pentru amînarea ședinței CA în dosarul lui Șor deocamdată nu a fost divulgat. Hotărîrea privind amînarea a fost pronunțată la o oră de la începutul ședinței de judecată preconizate. În cadrul ei urma să fie examinat recursul avocaților lui Șor împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani care la 19 septembrie a emis hotărîrea privind prelungirea mandatului de arest pe numele clientului lor cu încă 30 de zile.

„Procuratura nu a prezentat dovezi noi. Demersul depus de procuror este neîntemeiat sub aspectul legislației naționale și practicii Curții Europene pentru Drepturile Omului”, a menționat avocatul Denis Ulanov care apără interesele lui Șor în instanță.

Ilan Șor a fost reținut în seara zilei de 22 iunie, în urma audierilor la Centrul Național Anticorupție (CAN). El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălarea banilor.

Ulterior, 24 iunie, Judecătoria sectorului Buiucani a acceptat demersul procurorilor privind plasarea lui Ilan Șor în arest pe 30 de zile. Apărarea bănuitului a contestat această hotărîre la Curtea de Apel.

Businessmanul a fost transferat în arest la domiciliu la 5 august, iar la 18 august mandatul de arest al acestuia a fost prelungit. La 25 august magistrații Curții de Apel au respins recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare a clientului lor. Pe 19 septembrie Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele Primarului de Orhei. În următoarea zi avocații suspectului au depus la CA un recurs.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?