X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Apelul adresat de Șevciuk locuitorilor din Transnistria

26 sep. 2016,, 12:55   Politică
2916 2
Шевчук записал обращение к приднестровцам
Foto: novostipmr.com

Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, care candidează la alegerile prezidenţiale pentru al doilea mandat, a adresat un apel către transnistreni în contextul vizitei sale la Moscova.


El a spus că a vizitat Federaţia Rusă "cu scopul de a rezolva sarcini importante de stat şi de a dezvolta consecvent relaţiile Rusiei cu Transnistria".

Şevciuk a recunoscut că "în RMN există o criză politico-economică, aprofundată de lupta politică agresivă în legătură cu apropiatele alegeri prezidenţiale". În acelaşi timp, el a menţionat că "Rusia, ca şi Transnistria, trece printr-o perioadă complicată de blocadă economică externă".

"În pofida problemelor economice şi a planurilor unora de destabilizare, îi îndemn pe toţi transnistrenii să continue să lupte pentru libertatea şi prosperarea noastră, înmulţind performanţele noastre din ultimii ani cu fapte pozitive. Criza nu va fi pentru totdeauna!", a promis liderul de la Tiraspol.

Potrivit lui, el a discutat problemele cu vicepreşedintele Guvernului FR Dmitri Rogozin, cu care a convenit asupra "cooperării strînse la nivelul experţilor în domeniul economiei, sănătăţii, agriculturii şi sistemului bancar al RMN".

Şevciuk susţine că una dintre sursele interne de ieşire din criză este "responsabilitatea socială a întreprinderilor comerciale care anterior au primit şi continuă să primească un ajutor economic enorm din partea statului".

"Le-am propus oamenilor de afaceri responsabili să transmită statului de bună voie resursele cu care vor fi susţinuţi şi pensionarii, şi angajaţii sferei bugetare, va fi susţinută balanţa valutară şi astfel să fie formate resursele pentru un demaraj economic. Statul a creat condiţii în care unele companii mari au devenit bogate. Acum vă îndemn să veniţi în întîmpinarea statului. Acest lucru nu este împotriva cuiva, ci pentru cetăţenii Transnistriei. Acum e timpul pentru eforturi comune pentru dezvoltarea economiei ţării şi luptei cu criza", a spus el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?