Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Emisarul ONU pentru Siria cere SUA și Rusiei să salveze acordul de încetare a focului

25 sep. 2016,, 20:49   Externe
2297 0

Foto: jurnal.md/ru/

Statele Unite ale Americii și Rusia mai încă o "minusculă fereastră de oportunitate" pentru a salva acordul de încetare a focului în Siria, întrerupt în prezent, a declarat duminică seara reprezentantul ONU Siria, Staffan de Mistura, avertizând că încrederea în intenția lor de a rezolva criza siriană a fost "grav afectată", potrivit DPA.



"Vreau să cred, pentru că eu sunt încă un oficial ONU naiv că ei într-adevăr și-au propus ceea ce au spus și au dorit într-adevăr ca aceasta să funcționeze", a afirmat Mistura. "Le cer și îi îndemn firește pe ambii să mai facă un pas suplimentar pentru a vedea dacă poate fi salvat acordul lor", a lansat el.

Evocînd atacurile de o frecvență și intensitate fără precedent asupra cartierelor din estul Alepului, De Mistura a invitat Consiliul să asigure o încetare ostilităților împotriva civililor, stabilirea unei pauze în lupte de 48 de ore pe săptămână pentru asistență umanitară și evacuări medicale.

În același timp, ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat că Rusia nu va mai fi de acord cu acțiuni unilaterale în Siria, relatează RIA Novosti. Revenire la pace a Siriei s-a dovedit a fi o misiune aproape imposibilă din cauză că în această țară operează sute de grupuri armate, iar teritoriul ei este bombardat de "oricine", a afirmat Ciurkin, negând că Rusia bombardează obiective civile în Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?