Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Barack Obama, pe post de fotograf pentru Bush

25 sep. 2016,, 20:46   Externe
2756 0

Foto: www.libertatea.ro

Barack Obama a fost pus într-o ipostază inedită de George W. Bush. Fostul președinte american l-a rugat pe actualul lider de la Casa Albă să-i facă o poză cu mai multe persoane care participau la ceremonia de deschidere a Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afroamericană Smithsonian, la Washington, relatează revista Time.


George W. Bush este surprins într-o înregistrare video încercând să-şi facă un selfie cu câteva persoane care participau la ceremonie. Nu a reușit acest lucru, așa că s-a întors către Barack Obama, l-a bătut pe umăr și l-a rugat să-I facă o poză. Liderul de la Casa Albă a părut chiar bucuros să-i dea o mână de ajutor. „Preşedinţii americani sunt ca noi”, comentează revista cu ironie, care-i acordă lui Obama titlul de „fotograf-şef”.

Obama tocmai dădea mâna cu cineva atunci când Bush l-a bătut pe umăr ca să-l roage să-i facă o fotografie. După ce a examinat telefonul un pic, preşedintele democrat l-a fotografiat pe predecesorul său republican.

Totul s-a petrecut la ceremonia de deschidere a Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afroamericană Smithsonian. Atât Obama, cât şi Bush au susţinut discursuri în care au subliniat importanţa istoriei şi unităţii americane. „O naţiune mare nu-şi ascunde istoria. Îşi înfruntă defectele şi şi le corectează „, a spus Bush.

Obama a vorbit despre bogata şi diversa istorie afroamericană şi a subliniat că ea face parte din istoria americană.
„Noi suntem America”, a spus primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite. „Muzeul de istorie afro-americană nu este separat de istoria mai largă a istoriei americane, nu este partea ascunsă a istoriei americane, este centrul istoriei americane”, a mai declarat Barack Obama.

Muzeul, un impozant edificiu placat cu bronz, este consacrat istoriei și emancipării negrilor — sclavie, segregație rasială, luptă pentru drepturi civile—, dar și culturii și societății. El prezintă aproximativ 34.000 de exponate.

Inaugurarea muzeului are loc într-un context de noi tensiuni rasiale, după ce poliția a ucis în ultimele zile doi bărbați de culoare, unul la Charlotte (Carolina de Nord) și celălalt la Tulsa (Oklahoma).

.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?