Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vaticanul a instituit noi reguli

24 sep. 2016,, 21:00   Externe
4672 0
Ватикан ввел новые правила
Foto: obzor-mest.ru

Biserica Catolică a anunţat despre modificarea procedurii de recunoaştere a evenimentelor drept minuni.


De noile norme se vor ghida membrii comisiei medicale speciale, care stabileşte, dacă un eveniment sau altul a fost sau nu o minune.

Acest lucru îl comunică BBC.

Minunile, conform regulilor Vaticanului, sînt necesare pentru beatificare (recunoaşterea omului drept binecuvîntat). Fiecare om, recunoscut drept binecuvîntat de către Vatican, trebuie să facă măcar o minune. Evenimentele sînt calificate drept minuni de către Congregaţia pentru cauzele Sfinților.

Amendamentele la regulile de beatificare au fost publicate vineri în documentul, aprobat de şeful Congregaţiei – cardinalul Angelo Amato. În afară de amendamentele formale şi lingvistice la textul vechi al statutului, noul document instituie încă cîteva reguli.

În primul rînd, pentru a înainta pe agenda comisiei chestiunea privind implicarea divină întrun eveniment sau altul, de acum încolo sînt necesare voturile ale două treimi din membrii congregaţiei. Anterior acest plafon era mai mic.

Într-al doilea rînd, fiind o dată respins de congregaţie, evenimentul poate fi analizat repetat doar de trei ori, pentru fiecare reexaminare este necesar cvorumul de nouă membri ai congregaţiei.

Încă o regulă se referă la compensarea savanţilor-experţi, care în cadrul deciziei pentru fiecare eveniment trebuie să decidă, dacă el nu poate fi explicat de ştiinţa contemporană. Acum compensaţia poate fi plătită acestor experţi în exclusivitate prin transferuri bancare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?