Rezultate remarcabile pentru elevii moldoveni la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (FOTO)

Rezultate remarcabile pentru elevii moldoveni la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (FOTO)
Исключительные успехи молдавских учащихся на Балканской олимпиаде по информатике среди юниоров (ФОТО)
 Foto: diez.md

Lotul olimpic din Republica Moldova a cucerit o Medalie de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, ediția a X-a, ce s-a desfășurat în perioada 17-22 septembrie 2016, la Skopje, Macedonia.


Tinerii care au reușit să obțină rezultatele remarcabile sînt Gabriel Cojocaru, premiat cu Medalia de aur, și Alexandru Rudi, deținător al Medaliei de argint, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Orizont” din or. Durleşti, mun. Chişinău.

Precum a informat reprezentantul Ministerului Educației, la competiție au participat 43 de elevi din 10 țări, printre care se numără Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, România, Slovenia, Turkmenistan ș.a.

„Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori are drept scop motivarea elevilor cu vîrsta de pînă la 15,5 ani din Europa de Est pentru a studia informatica. Concursul încurajează depunerea eforturilor și validarea competențelor în rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatoarelor. Abilitățile obținute de către tinerii participanți le vor fi utile ulterior, cînd vor accede la studii superioare și se vor angaja în cîmpul muncii. Informatica este o disciplină importantă, fiind indispensabilă pentru un număr tot mai mare de domenii. Ne bucurăm pentru rezultatele obținute de elevii noștri și de dorim noi succese în continuare”, a spus Angela Prisăcaru de la Ministerul Educației.

Menționăm că din echipa națională au făcut parte Gabriel Cojocaru, Alexandru Rudi (elevi în clasa a X-a la LT „Orizont” din or. Durleşti) și Ion Plămădeală (elev în clasa a X-a la LT „Mihai Viteazul” din mun. Chişinău). Tinerii au fost însoțiți de profesorul de informatică Sergiu Corlat și de profesorul preparator al lotului olimpic Angela Globa, membru al Consiliului olimpic la disciplina Informatică.

Participanții au afirmat că, pe lîngă experiența utilă obținută, s-au împrietenit cu alți tineri din regiunea Europei de Est, cu aceleași pasiuni față de programare.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load