Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoca: Închizînd școlile, autoritățile ”închid” țara (VIDEO)

22 sep. 2016,, 14:45   Capitala
8427 3
Киртока: Закрывая школы, власти «закрывают» страну
Foto: noi.md

Închiderea sau ”optimizarea” instituțiilor de învățămînt în municipiul Chișinău este inadmisibilă, pentru că reduce nivelul de instruire a populației.


Astfel a comentat astăzi președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Vasili Chirtoca, punerea la vot a proiectului de hotărîre privind reorganizarea liceelor din Trușeni și Durlești, informează NOI.md.

Vasili Chirtoca este convins că în spatele reorganizării acestor instituții de învățămînt se află interesele autorităților privind discreditarea sistemului educațional din Moldova. „Autoritățile ar trebui să fie interesate în deschiderea unor noi instituții de învățămînt, nu în închiderea celor existente. Închizînd școlile, autoritățile «închid» țara. Copiii noștri trebuie să aibă acces deplin la studii. Intenția autorităților privind reorganizarea instituțiilor de învățămînt sînt dubioase și ridică semne de întrebare suplimentare. Este necesar de organizat discuții largi înainte de a lua o decizie finală”, a declarat Vasili Chirtoca.

Șefa Direcției municipale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a încercat să convingă consilierii că liceele teoretice din Trușeni și Durlești nu vor fi închise, ci reorganizate în gimnazii, deoarece acolo nu ajung clase liceale.



Anterior autoritățile capitalei au elaborat un plan de reorganizare a mai multor grădinițe de copiii și instituții de învățămînt din municipiul Chișinău. Astfel, planul prevede comasarea Liceului Republican cu Profil Real cu Gimnaziul nr. 5, eliberarea clădirii Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din sectorul Rîșcani pentru Grădinița de Copii nr. 137, precum și reorganizarea Școlii Primare nr. 88 din localitatea Codru și a Grădiniței de Copii nr. 88.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?