Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Tusk: Semnarea acordului cu FMI este importantă, atît pentru Moldova, cît și pentru UE

22 sep. 2016,, 14:00   Economie
2328 5
Туск: Соглашение с МВФ важно как для Молдовы, так и для ЕС
Foto: gov.md

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a îndemnat autoritățile de la Chișinău să avanseze în implementarea reformelor, inclusiv în sectorul bancar, pentru a întoarce încrederea partenerilor străini, dar și a cetățenilor în instituțiile statului.


Oficialul european a dat asigurări că UE va susține Republica Moldova în implementarea reformelor și în realizarea aspirațiilor sale europene.

Declarațiile au fost făcute în timpul întrevederii cu premierul moldovean Pavel Filip, care a avut loc în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU de la New Tork, informează NOI.md.

Părțile au făcut un schimb de opinii asupra evoluţiilor de pe continentul european, inclusiv în regiunea Parteneriatului Estic.

Pavel Filip a reiterat că integrarea europeană este proiectul de țară al Republicii Moldova și guvernarea actuală va depune toate eforturile pentru atingerea acestui obiectiv și asigurarea unui trai decent al populației.

Șeful Executivului de la Chișinău a informat oficialul european despre îndeplinirea a peste 90% din prevederile incluse în Foaia de parcurs privind agenda de reforme, acum urmînd ca toate proiectele de legi aprobate să fie implementate. Pavel Filip a reconfirmat determinarea de a realiza toate reformele care se impun, fie ele și nepopulare.

Pavel Filip a spus că nu dorește să-și construiască un viitor politic, de aceea își asumă riscurile reformelor promovate și este determinat să ducă la bun sfîrșit toate reformele necesare, astfel ca Republica Moldova să nu mai poată fi întoarsă din drumul său european.

În context, premierul a vorbit și despre relațiile cu Fondul Monetar Internațional, cu care s-a ajuns la o înțelegere, iar în luna octombrie urmează să fie încheiat și un acord de colaborare.

La rîndul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a menționat că semnarea unui acord cu FMI este importantă, atît pentru Republica Moldova, cît și pentru Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?