Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Precizarea PAS privind desemnarea unui candidat comun la alegeri

22 sep. 2016,, 10:31   Politică
3647 4

Precizarea PAS privind desemnarea unui candidat comun la alegeri
Foto : noi.md

Partidul Acțiune și Solidaritate își menține angajamentul cu privire la desemnarea unui candidat comun al opoziției proeuropene la alegerile prezidențiale, informează NOI.md.


Potrivit conducerii formațiunii, declararea sprijinului față de unul dintre candidați înainte de aflarea rezultatelor sondajelor este una pripită și contrazice spiritului înțelegerii dintre cele trei partide – PLDM, PDA și PAS.

„Observăm că tot mai insistent se vehiculează ideea că un sondaj sau o serie de sondaje nu ar fi suficiente pentru determinarea candidatului comun din partea opoziției antioligarhice. Cu toate acestea, PAS insistă că această modalitate, chiar dacă nu este una perfectă, continuă să rămînă instrumentul cel mai democratic și obiectiv de a testa sprijinul popular pentru candidatul comun și de a măsura șansele reale pe care le are acesta de a ieși în turul II”, se arată în declarația Biroului Permanent Național al PAS.

Totodată, în declarație se precizează că formațiunea va respecta pactul de neagresiune semnat cu partidele proeuropene de opoziție.

„Invităm toți susținătorii noștri să respecte angajamentele luate și să nu se lase antrenați în acțiuni defăimătoare la adresa partenerilor de coaliție antioligarhică”, se mai arată în declarație.

Recent, liderul PLDM, Viorel Cibotaru, a declarat recent, în cadrul unei vizite la Bruxelles, că o va susține pe Maia Sandu în cursa pentru funcția de președinte, argumentînd că viziunile liberal-democraților coincid cu cele ale PAS.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?