X 
Cutremure stiri: 506

Demersul avocaților lui Platon privind recuzarea judecătorului a fost respins

21 sep. 2016,, 17:45   Societate
2392 0
Запрос адвокатов Платона на отвод судьи отклонён
Foto: realitatea.md

Judecătoria sectorului Buiucani a respins demersul avocaților lui Veaceslav Platon privind recuzarea judecătorului Mihai Diaconu.


Diaconu a fost numit șef al colegiului de judecători pentru examinarea chestiunii privind prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele lui Platon încă cu 30 de zile. Decizia a fost adoptată în cadrul audierilor de astăzi, 21 septembrie, relatează NOI.md.

Apărarea lui Platon a insistat anterior asupra recuzării șefului colegiului de judecători care examinează dosarul clientului ei. Însă Judecătoria sectorului Buiucani a hotărît că decizia privind prelungirea mandatului de arest sau schimbarea măsurii de reprimare în cazul lui Platon va fi adoptată de Mihai Diaconu.

Businessmanul Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională la 25 iulie în baza depozițiilor Primarului orașului Orhei Ilan Șor. În aceleiași seară a devenit cunoscut faptul că el a fost reținut la Kiev de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). În noaptea spre 30 august el a fost extrădat în Moldova.

După sosire la Chișinău Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit la 1 septembrie mandatul de arest pe numele lui Platon pe 30 de zile la solicitarea procurorilor. Avocații suspectului au depus un recurs împotriva hotărîrii judecătorești care ulterior a fost respins de către Curtea de Apel.

Platon este suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează la peste 800 de milioane de lei prejudiciul cauzat Băncii de Economii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав