X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dezvăluirea unei stewardese. Unde să NU stai vreodată în avion

22 sep. 2016,, 01:00   Externe
5189 0

Как повысить свои шансы на выживание при крушении самолёта
Foto: realitatea.net

O fostă stewardesă a dezvăluit pentru BBC care sînt cele mai confortabile, dar și cele mai sigure locuri din avion, scrie realitatea.net.


Beth Blair, o fostă stewardesă, a oferit pasagerilor curioși cîteva informații despre locurile pe care le pot alege în avion.

Sînt unele locuri mai confrtabile decât altele? Dar mai sigure? Într-un articol scris pentru BBC, Blair oferă răspunsul.

Cel mai confortabil loc

Dacă lăsăm clasa Business la o parte, avem totuși posibilitatea de a alege între locurile de la clasa Economy.

Fosta stewardesă spune că scaunele ce oferă cel mai mult spațiu pentru întinderea picoarelor sînt cele de lîngă ieșirile de urgență sau cele din fața pereților despărțitori ai avionului.

Atenție! Andrew Shelton, editor al site-ului Cheapflights, spune că locurile din fața ieșirilor de urgență nu se pot lăsa pe spate. La fel, cele din ultimul rînd al avionului. Dacă nu vreți să fiți deranjat de zgomote, nu stați aproape de bucătărie.

Cel mai sigur loc

Există așa ceva? Potrivit unui studiu efectuat de revista Time asupra accidentelor din ultimii 35 de ani, locurile de la mijloc din spatele avionului sînt cele mai sigure.

Sigur, vorbim despre o statistică, pentru că totul depinde de tipul de accident.

Apoi, cu cît stai mai aproape de ieșirile de urgență, cu atît vei ieși mai repede. Dar dacă stai chiar lîngă ieșirea de urgență, ai putea să fii nevoit să oferi asistență celorlalți pasageri.

Locul de unde turbulențele se simt mai puțin

În general, avioanele mai mari, care zboară la altitudini mai mari, se confruntă mai rar cu astfel de probleme.

Dacă vreți să fiți zguduit mai puțin, optați pentru un loc undeva în dreptul aripilor. Pasagerii din față sau spate vor simți turbulențele mai puternic.

Cel mai liniștit loc

De fapt, e greu de spus că un loc poate fi liniștit în avion, unde nivelul zgomotului este de 105 decibeli la decolare și 85 decibeli în timpul zborului.

Totuși, scaunele din fața avionului oferă ceva mai multă liniște, deoarece pasagerii sînt puțin mai feriți de zgomotul motoarelor avionului.

Scaunele dinspre culoar sînt iarăși un pic mai ferite de zgomot decît cele de la fereastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?