X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şor: Platon mă acuză pe mine, dar pînă în prezent îi mulțumește lui Filat

21 sep. 2016,, 14:00   Societate
4422 0
Шор: Платон обвиняет меня, но до сих пор благодарит Филата
Foto: a-tv.md

Veaceslav Platon pînă în prezent îi este recunoscător lui Vlad Filat pentru că mult timp a beneficiat de resursele administrative ale fostului premier. În acelaşi timp, el aruncă acuzaţii la adresa altora, ca să acopere propria culpabilitate.


Aceasta este reacţia la declaraţiile lui Platon în interviul acordat pentru sputnik.md de către primarul de Orhei, omul de afaceri Ilan Şor, citat de NOI.md.

Ilan Şor, care se află în arest la domiciliu, este sigur că Platon i-a înaintat acuzaţii ca să treacă sub tăcere propriul rol în sustragerea activelor de la Banca de Economii. În acelaşi timp, el nu intenţionează să dea alte depoziţii, referindu-se la secretul anchetei, dar insistă asupra conlucrării susţinute a lui Platon cu ex-premierul Vlad Filat.

„În prezent nu pot da mai multe amănunte despre participarea lui Platon şi Filat la acest proces, din cauza secretului anchetei. Chiar numai din schemele circulaţiei mijloacelor financiare, despre care s-a scris deja în presă, este clar că aproximativ jumătate din banii sustraşi de la Banca de Economii în noiembrie 2014 a ajuns pe conturile lui Platon”, a declarat primarul de Orhei.

„Platon mă acuză pe mine, ca să-şi acopere propria vină. În ce-l priveşte pe Filat, Veaceslav Platon încearcă «să-l spoiască». Vorba e că el demult a beneficiat de resursele administrative ale lui Filat şi, respectiv, i-a mulţumit, plătindu-i o parte din venituri. Spre exemplu, decizia privind transferarea conturilor şi mijloacelor financiare ale MAI, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Agriculturii, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină la Moldindconbank şi Moldova-Agroindbank îi aparţine lui Filat. Sînt în joc multe milioane şi venituri bancare impunătoare”, a declarat Ilan Şor.

Precizăm că într-un interviu recent Platon a înaintat acuzaţii primarului de Orhei. Potrivit spuselor omului de afaceri, Şor era în rolul “calului de povară” în timpul sustragerii activelor impunătoare de la Banca de Economii, iar toate acţiunile lui erau coordonate de omul de afaceri Serghei Iaralov, care actualmente trăieşte în SUA. Probabil, în baza acestor supoziţii, Platon la una dintre şedinţele judecăţii l-a numit pe Şor “persoană controlată”.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională la 25 iulie, în baza depoziţiilor lui Ilan Şor. În seara aceleaşi zile s-a comunicat despre reţinerea lui la Kiev de către forţele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU). În noaptea spre 30 august el a fost extrădat în Moldova.

Platon este suspectat de implicare în sustragerea ilegală a mijloacelor băneşti în proporţii mari de la Banca de Economii. Prejudiciul cauzat băncii este evaluat de partea acuzării la peste 800 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?