X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comuniștii și-au înaintat candidatul pentru alegerile prezidențiale

21 sep. 2016,, 11:05   Politică
5836 1
Коммунисты выдвинули кандидата в президенты
Foto: grenada.md

Alți doi candidați au depus documentele la Comisia Electorală a Transnistriei pentru înregistrare la alegerile prezidențiale din regiune.


Este vorba de liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, și președintele filialei din Odessa a Academiei Juridice de la Tiraspol, Vladimir Grigoriev, notează NOI.md.

Comuniștii transnistreni au decis să nu urmeze exemplul colegilor de pe malul drept al Nistrului și și-au înaintat candidatul la alegeri. Oleg Horjan este președinte al Partidului Comunist din Transnistria din anul 2003. Politicianul a participat la prezidențialele din regiune din anul 2011, acumulînd peste 5% din voturi.

Celălalt candidat, Vladimir Grigoriev, este președintele filialei din Odesa a Academiei Juridice de la Tiraspol din anul 2013.

Candidații urmează să adune semnături în susținerea lor pînă pe 10 noiembrie. Conform legislației electorale transnistrene, candidații trebuie să acumuleze 2-3% dintre semnăturile alegătorilor înregistrați. Potrivit datelor Comisiei Electorale a Transnistriei, în regiune sînt înregistrați 417 mii de alegători.

Anterior documentele la CEC au fost depuse de 5 candidați: actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, fostul ministru de interne al nerecunoscutei RMN Ghenadi Kuzmicev, fost șef al Serviciului migrației Evgheni Viușkov și temporar neangajații Irina Vasilakii și Anastasia Kozodaeva.

Alegerile prezidențiale în Transnistria vor avea loc pe 11 decembrie. Candidații pot fi înaintați pînă pe data de 10 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?