Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Succese remarcabile în Croația pentru tenismenii moldoveni (FOTO)

20 sep. 2016,, 15:15   Sport
2762 0
Молдавские теннисисты добились исключительных результатов в Хорватии (ФОТО)
Foto: sporter.md

Discipolii Antrenorului Emerit al Republicii Moldova, Vladimir Semipiadnîi și cei ai lui Oleg Șaric au evoluat cu succes în Croația, la prestigioasa competiție internațională Croația Junior & Cadet Open, proba tenis de masă.


Campionatul final deschis s-a desfășurat în orașul croat Varazdin în perioada 14-18 septembrie. Discipola lui Oleg Șaric, Natalina Brînză, a demonstrat măiestrie înaltă, devenind campioană la simplu, cadeți (sub 15 ani). În afară de "aur" la activul e și "argintul" la dublu cadeți feminin, pe care l-a cîștigat împreună cu sora sa, Vitalina.

Au făcut furori în Croația și discipolii antrenorului de la "Franzeluța" Vladimir Semipiadnîi: Andrei Puțuntică și Vladislav Ursu, care au devenit deținători ai medaliei de bronz în concursul pe echipe masculin juniori (sub 18 ani). Jocurile Campionatului croat deschis s-au desfășurat la individual, duble și pe echipe, la categoriile cadeți și juniori. În ce privește componența participanților, acest Pro-tur a fost destul de impresionant. La această competiție participînd asemenea țări puternice la tenisul de masă, precum: România, Rusia, Ungaria, Japonia, Taipei (Taiwan), Anglia, Grecia, Croația, Serbia, Belarus, Republica Cehă, Slovacia, India, Portugalia, Italia, Moldova și o serie de alte țări.

În primul rînd, am dori să o menționăm pe discipola lui Oleg Șaric, Natalina Brînză, de la Bălți. Am scris recent despre performanța ei și succesele de la Ismail de la turneul în memoria lui Eduard Golubev. La Ismail ea s-a făcut remarcată la categoria 2001 și mai tineri. Locul al doilea la această categorie de vîrstă l-a ocupat sora ei, Vitalina. Cu totul altfel de jocuri au fost așteptate de la surorile Brînză în orașul croat Varazdin. Dar, Natalina cu Vitalina și aici au reușit să evolueze destoinic, cîștigînd medalia de argint la competiția de dublu feminin. 24 de perechi au început disputa pentru premiile Open Championship. Elevele lui Oleg Șaric în remiza principală au trecut cu succes patru runde. Și doar în partida pentru primul loc au fost nevoite să cedeze în fața puternicei perechi din Slovacia: Lara Opeke și Katarina Strazar.

În clasamentul pe echipe Natalina și Vitalina au jucat bine, organizat. Au pretins real la medaliile campionatului, dar în lupta pentru semifinale echipa a cedat în fața Suediei (Jenny Edvinsson și Rebecca Muskantor) 0:3.

Natalina Brînză s-a privit perfect și la turneul individual. A cîștigat în grup, devenind numărul unu, întrecîndu-le pe jucătoarele din Croația, Slovacia și Ungaria. În grila principală finală a jucat prima sa partidă cu atleta slovacă Suzana Pekova, cîștigînd meciul cu 3:1. Apoi a jucat cu succes cu jucătoarea de tenis din Grecia Joanna Gerasimatou 3:2, pierzînd partidele 1:2, dar a reușit pînă la urmă să acumuleze puncte în cea de-a cincea partidă decisivă, învingîndu-și rivala cu scorul de 11:7. În semifinale a învins-o pe suedeza Jenny Edvinsson cu scorul de 3:1.

Finala a fost tensionantă. Italianca Jamila Laurenti a luptat cu înflăcărare, opunîndu-i o rezistență serioasă Natalinei, fiind lideră la partide 2:1. Natalina însă nu s-a dat bătută. A egalat întîi scorul la partide, ca apoi în faza decisivă să o învingă pe rivală cu scorul de 11:7.

La turnirul echipelor de juniori Andrei Ursu și Vladislav Puțuntică au încheiat faza grupelor pe primul loc. Cu același scor 3:1 i-au învins pe cehi, slovaci și croați. La grila finală au trecut de sîrbi. În finală Vladislav și Andrei au cedat în fața echipei combinate din Taiwan și SUA, cu scorul 0:3. Apropo, jucătorii de tenis, care i-au lăsat în urmă pe ai noștri au devenit, pînă la urmă, cîștigători ai concursului pe echipe. La individuale și duble Puțuntică și Ursu au trecut cu succes de calificare. Ei s-au străduit să-și demonstreze calitățile, în mare parte, în finală, trecînd cîteva etape.

Sincere felicitări tinerilor noștri jucătorii de tenis și mentorilor lor pentru jocul lor inspirat, pe care l-au demonstrat încă o dată pe terenurile de joc din Lumea Veche. Le dorim noi realizări sportive.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?