Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un fost bodyguard al lui Putin, ales drept guvernator al regiunii Tula

19 sep. 2016,, 20:00   Externe
3382 0
Экс-охранник Путина избран губернатором Тульской области
Foto: rambler.ru

În urma procesării tuturor proceselor verbale ale comisiilor electorale, alegerile gubernatorului regiunii Tula a Rusiei au fost cîștigate de actualul șef al regiunii, Alexei Diumin.


El a obținut 84 la sută din voturi. Diumin a fost numit drept guvernator interimar în februarie 2016. Anterior a activat o perioadă îndelungată în cadrul Serviciului pază personală a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, iar ulterior a exercitat funcția de prim-șef adjunct al Trupelor Terestre și pentru o perioadă a fost viceministru al Apărării al Rusiei.

Presa rusească presupune că Putin a observat abilitățile de gubernator ale lui Alexei Diumin după operațiunea din Crimeea din martie 2014, cînd pe insulă au fost introduse trupe speciale ale armatei rusești fără însemne.

Anterior, comentatorul politic al postului de radio „Europa Liberă” Brian Whitmore a scris că Putin repartizează între bodyguarzi posturi înalte, deoarece îi este frică de proteste în regiune. Observatorul a precizat că în decembrie a fost lansate presupuneri precum că Putin ar desemna în poziții înalte pe agenții de securitate fideli pentru a monitoriza îndeaproape situația în regiuni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?