Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Susținătorii lui Șor au creat probleme de circulație în centrul Chișinăului (FOTO)

19 sep. 2016,, 16:00   Societate
5044 8
Сторонники Шора затруднили движение в центре Кишинёва (ФОТО)
Foto: privesc.eu

Un grup de susținători ai lui Ilan Șor au ocupat cîteva benzi de circulație de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt.


În acest mod participanții la acțiune și-au manifestat susținerea față de primarul Orheiului, cerîndu-le magistraților achitarea lui Ilan Șor. Manifestația a avut loc astăzi în fața Judecătoriei Buiucani, notează NOI.md.

Cîteva zeci de persoane, care s-au prezentat drept locuitori ai Orheiului și adepți ai Mișcării „Ravnopravie” (Ilan Șor este președintele formațiunii – nota red.), au ocupat cîteva benzi de circulație pe bulevardul Ștefan cel Mare. Manifestanții aveau în mîini drapele de stat și bannere în susținerea lui Șor: „Libertate lui Ilan Șor!”, „Ilan, sîntem cu tine!”, „Vrem primarul acasă!”.

Marșul protestatarilor a fost monitorizat de inspectorii de patrulare, care aveau grijă ca aceștia să nu iasă pe carosabil. În acest moment circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost reluată în volum deplin. Susținătorii lui Șor s-au adunat în fața Judecătoriei Buiucani de pe strada Mihai Viteazul.

Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie după ce a fost interogat la Centru Național Anticorupție. Primarul de Orhei este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Pe 24 iunie Judecătoria Buiucani a satisfăcut solicitarea procurorilor privind arestarea preliminară a lui Șor pe 30 de zile. Apărarea a contestat decizia la Curtea de Apel.

Ilan Șor a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august, iar pe 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare.

Precizăm că luni, 19 septembrie, după ora 16.00, Judecătoria Buiucani va decide soarta ulterioară a lui Ilan Șor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?