Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SFS al Moldovei va scuti de controale 53 de contribuabili oneşti

19 sep. 2016,, 17:00   Economie
4086 1
ГНС Молдовы освободит от проверок 53 честных налогоплательщиков
Foto: totul.md

Serviciul Fiscal de Stat al Moldovei a selectat pentru stimularea morală (nonfinanciară) 53 de contribuabili care au dat dovadă de un grad înalt de conformare fiscală voluntară prin calcularea corectă, raportarea, vărsarea deplină și la timp la BPN a obligației fiscale aferente activității de întreprinzător. Pe această listă sînt trecute doar trei întreprinderi de stat, notează NOI.md.


După cum se menţionează în comunicatul SFS, este vorba despre stimularea celor mai oneşti contribuabili, care promovează continuu spiritul de conformare voluntară la legislaţia fiscală prin calcularea corectă, raportarea, vărsarea deplină și la timp la BPN a obligației fiscale aferente activității de întreprinzător și, totodată, demonstrează un nivel înalt al transparenței evidenței contabile conform reglementărilor în vigoare.

În acest context, de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost selectați 53 de contribuabili, cărora le-au fost acordate certificate de credibilitate drept recunoştinţă pentru promovarea civismului fiscal înalt, executarea conştiincioasă a angajamentelor fiscale faţă de stat.

Certificatele acordate le oferă posibilitatea de a fi scutiți pe o perioadă de 2 ani de controale fiscale prin metoda de verificare totală și tematică, inițiate de organele fiscale. De asemenea, perioada de scutire poate fi prelungită, cu condiţia că contribuabilul nu îşi schimbă comportamentul fiscal.

Scopul acţiunii SFS constă în îmbunătăţirea gestionării fiscale cu stabilirea priorităţilor îndemnării contribuabililor pentru respectarea benevolă a angajamentelor fiscale.

S-a specificat că stimularea morală (nonfinanciară) a contribuabililor este modalitatea prin care SFS dorește să-și exprime aprecierea pentru cei care au dat dovadă de înalt civism fiscal pe întreg parcursul anului. SFS menţionează că anume acești contribuabili sînt cei care demonstrează că societatea conștientizează responsabilitatea fiscală și importanța impozitelor pentru dezvoltarea și prosperitatea statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?