Rusia: SUA protejează ISIS

Rusia: SUA protejează ISIS
Захарова: мы приходим к страшному выводу - США защищают ИГИЛ
Foto: abcnews.ru

Loviturile aeriene ale SUA împotriva trupelor lui Bashar al-Assad din Siria sugerează că Casa Albă protejează grupul terorist "Statul Islamic" (ISIS, interzis în Rusia).


Acest lucru l-a declarat postului de televiziune "Rusia 24" purtătorul oficial de cuvînt al Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Potrivit ei, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei "este profund îngrijorat de faptul că loviturile au fost aplicate direct asupra Armatei Siriei, care a distrus sistematic acolo trupele ISIS". Nici pe parcursul contactelor zilnice între partea rusă și cea americană Centrul de Reacționare Rapidă de la Geneva, nici în timpul întîlnirilor dintre Serghei Lavrov, ministrul rus de externe și secretatul de stat al SUA, John Kerry, americanii nu au anunțat nimic referitor la aceste planuri ale sale, a subliniat Zaharova.

"Mai mult decît atît, nu au existat nici măcar sugestii cu privire la planurile operațiunilor în această zonă - a adăugat ea. - Acest lucru sugerează că Washingtonul, care și-a asumat angajamentul de a separa teroriștii din așa-numita opoziție moderată, se eschivează de la îndeplinirea celor promise - sau pur și simplu este neputincios să-și îndeplinească obligațiile asumate".

"Dacă înainte aveam suspiciuni că în acest fel este protejată gruparea "Dzhebhat en-Nusra", acum însă, după atacurile de azi asupra Armatei Siriei, ajungem într-adevăr la concluzia teribilă pentru întreaga lume: Casa Albă apără ISIS-ul", a spus ea.

"Dacă este așa, atunci posibil că anume acesta este motivul pentru care partea americană nu consimte publicația acordurilor ruso-americane privind Siria - a adăugat Zaharova. – Noi cerem de la Washington să explicei dacă aceasta este o politică deliberată de sprijin a ISIS-ului sau o altă greșeală".

Sîmbătă, 17 septembrie, în apropiere de Deir ez-Zor avioanele coaliției americane au dat patru lovituri aeriene asupra pozițiilor Armatei Siriene, omorînd 62 și rănind aproximativ 100 de soldați ai lui Assad. Militarii erau înconjurați de teroriștii ISIS. Atacurile au fost aplicate de două avioane F-16, două avioane A-10 și de o dronă, după care teroriștii au trecut la ofensivă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load