Migrația și refugiații, principalele subiecte ale unei întîlniri între liderii ONU și UE

Migrația și refugiații, principalele subiecte ale unei întîlniri între liderii ONU și UE
Генсек ООН призвал к полной реализации минских соглашений по Донбассу
Foto: agerpres.ro

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a întîlnit duminică cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează Xinhua.


Cei trei au discutat probleme legate de refugiați și migrație, precum și de pace și securitate în Ucraina și Siria.

Întîlnirea a avut loc la New York, înainte de reuniunea la nivel înalt de luni găzduită de Organizația Națiunilor Unite.

Liderii ONU și ai UE "au discutat despre eforturile în curs de a face față fluxurilor ample de refugiați și migranți, inclusiv modul de respectare în continuare a angajamentelor înscrise în Declarația de la New York privind refugiații și migranții", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric.

Secretarul general al ONU le-a cerut liderilor Uniunii Europene să își continue eforturile de a obține o abordare unitară, bazată pe responsabilitatea comună și în conformitate cu legislația internațională, a adăugat purtătorul de cuvînt, care a precizat că Ban Ki-moon a lăudat eforturile UE de a combate traficul de migranți și traficul de persoane în general.

"Secretarul general a subliniat nevoia de implementare completă a acordurilor de la Minsk pentru a asigura o rezolvare pașnică a conflictului din estul Ucrainei", a mai declarat Dujarric.

El a menționat că liderii ONU și ai UE au făcut și un schimb de opinii privind situația din Siria și procesul de pace din Orientul Mijlociu. Ei discutat, de asemenea, eforturile Uniunii Europene de a combate modificările climatice, iar secretarul general a apreciat angajamentul ferm al statelor membre ale UE de a ratifica Acordul de la Paris privind aceste modificări.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load