Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Produsele moldovenești cu cea mai mare popularitate pe pieţele străine

16 sep. 2016,, 13:30   Economie
6624 3

Какие молдавские товары лидируют в импорте
Foto: import40.ru

Moldovenii exportă, în mare parte, produse de manufactură şi alimente.


Mărfurile industriale fabricate manual sînt lideri şi la capitolul importuri.

Produsele fabricate manual de moldoveni, dar şi cele alimentare se bucură de cea mai mare popularitate pe pieţele străine. Pe locul trei în topul exporturilor se află echipamentele de transport confecţionate în Zonele Economice Libere sau Parcurile Industriale.

În total, vînzările de produse autohtone peste hotare s-au redus cu peste 11 la sută. Scăderea a fost determinată de micşorarea exporturilor fructelor şi legumelor, a uleiurilor vegetale şi a zahărului.

Atît cît exportăm, atît şi importăm produse de manufactură. De asemenea, importatorii moldoveni cumpără din străinătate maşini, echipamente pentru transport şi produse chimice. În lipsa resurselor naturale de gaze şi produse petroliere, sîntem nevoiţi să le importăm. Totuşi, de la începutul anului, moldovenii au redus consumul acestora, iar în consecinţă a scăzut şi nivelul total al importurilor.

În schimb, persoanele fizice şi-au sporit interesul faţă de mărfurile străine şi optează tot mai mult să le achiziţioneze personal. În mare parte, moldovenii au importat automobile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?