X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova își va majora exportul de vinuri în Kîrgîzstan

16 sep. 2016,, 12:30   Economie
2957 2
Молдова увеличит экспорт вина в Киргизию
Foto: gov.md

Republica Moldova este interesată în extinderea cooperării comercial-economice cu Kîrgîzstanul şi, în special, în majorarea exportului de vinuri moldoveneşti în această ţară.


O declarație în acest sens a făcut prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu preşedintele Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaev, în marja reuniunii Consiliului şefilor de stat al Comunităţii Statelor Independente (CSI) de la Bişkek, comunică NOI.md.

În cadrul întrevederii părţile au trecut în revistă principalele aspecte ce vizează relaţiile dintre Moldova şi Kîrgîzstan, dar şi cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale din care fac parte cele două state.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a mulţumit preşedintelui kirghiz pentru organizarea Summitului şefilor de state membre ale CSI şi pentru primirea călduroasă, de care au parte participanţii la eveniment.

El a exprimat, de asemenea, interesul Moldovei faţă de aprofundarea relaţiilor moldo-kirghize la nivel politic şi economic, în special pronunţîndu-se pentru impulsionarea exportului de vinuri moldoveneşti în Kîrgîzstan.

La rîndul său, Almazbek Atambaev a menţionat că ţara sa este deschisă pentru un dialog constructiv cu Moldova, în vederea dezvoltării unui parteneriat reciproc avantajos în domeniile agricol, industrial, dar şi cel al tehnologiei informaţiei. Președintele Kîrgîzstanului a afirmat că este un mare prieten al țării noastre și pledează pentru aprofundarea relațiilor bilaterale și interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale.

Părţile au discutat şi despre posibilităţile de valorificare a potenţialului comercial, luînd în considerare oportunităţile oferite de Uniunea Europeană pentru Moldova conform Acordului de asociere RM-UE, precum şi cele de care dispune Kîrgîzstanul în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Oficialii au menționat necesitatea sporirii investiţiilor reciproce şi a exportului de mărfuri din cele două state.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?