X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Liga Europa: revenirea lui „Zenit” și eșecul lui „Manchester United”

16 sep. 2016,, 10:45   Sport
2888 0
«Камбэк» Зенита и проигрыш «МЮ» в Лиге Европы
Foto: fc-zenit.ru

Englezii de la „Manchester United” au pierdut în prima etapă din faza grupelor Ligii Europa în fața echipei olandeze „Feyenoord”.


Totodată, „Zenit” (Sankt Petersburg) a învins în deplasare echipa „Maccabi” (Tel Aviv), revenind de la scorul de 0-3, notează NOI.md.

„Manchester United” s-a împiedicat la Rotterdam, cedînd cu scorul de 0-1. Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de Tonny Vilhena. O surpriză de proporții s-a produs la Milano, unde „Inter” a fost învinsă de fosta adversară a „Sheriff”-ului din preliminariile Ligii Campionilor, „Hapoel” (Beer Sheva), cu scorul de 2-0.

Cel mai spectaculos meci s-a jucat în Israel, unde „Maccabi” (Tel Aviv) a primit replica rușilor de la „Zenit” (Sankt Petersburg). Spre finalul meciului gazdele conduceau cu 3-0, după golurile marcate de Haris Medunjanin (min. 26, 70) și Vidar Oern Kjartansson (50). În minutul 76 internaționalul rus Alexandr Kokorin a redus din diferență, iar în următoarele 10 minute Mauricio și Juliano au restabilit egalitatea. Oaspeții au marcat golul victoriei în prelungirile dictate de arbitru prin Luka Djordjevic.

Din prima etapă a grupelor Ligii Europa vom mai menționa următoarele rezultate: „Panathinaikos” – „Ajax” 1-2, „Nice” - „Schalke-04” 0-1, „Salzburg” – „Krasnodar” 0-1, „Konyaspor” – „Șahtior” 0-1. O altă echipă din Ucraina, „Zarea”, a încheiat la egalitate cu turcii de la „Fenerbahce” – 1-1.



Echipele românești au avut un debut nereușit. „Steaua” a cedat în deplasare turcilor de la „Osmanlispor” cu scorul de 0-2, iar „Astra” a pierdut pe teren propriu celor de la „Austria” cu scorul de 2-3.

Liga Europa este al doilea după importanță turneu intercluburi de pe „bătrînul continent”. Deținătorul în exercițiu al trofeului este echipa spaniolă „Sevilla”.

Etapa a doua a fazei grupelor va avea loc pe 29 septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?