Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Avionul de lux care a fost utilizat pentru extrădarea lui Platon (FOTO)

16 sep. 2016,, 01:15   Politică
8736 8

Avionul de lux care a fost utilizat pentru extrădarea lui Platon (FOTO)
Foto: agora.md

În seara zilei de 29 august 2016 omul de afaceri Veaceslav Platon a fost extrădat de autoritățile ucrainene în R. Moldova.


Acesta a fost transportat cu un avion de lux, care aparține unei companii ucrainene.

Din datele oferite de flightradar24.com, am aflat că în ziua de 29 august au existat doar două curse avia de la Kiev la Chișinău, din care una este o cursă de linie, iar cealaltă a fost un charter operat de o companie privată ucraineană. Modelul avionului utilizat pentru cursa charter coincide cu modelul descris de Veaceslav Platon, prin intermediul avocaților săi.

Astfel, Platon a fost adus în aeroportul Zhulhany din Kiev. Avionul a decolat 21:25 și a aterizat 22:13 la Chișinău. Pentru transportarea omului de afaceri a fost utilizat avionul Raytheon 390 Premier care aparține întreprinderii ucrainene private „Центр Деловой Авиации”.

Aparatul de zbor este prevăzut pentru transportarea a 6 pasageri, având mai multe dotări de lux. El este cel mai mare avion din clasa sa.

Ofițerului de presă al Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a confirmat pentru unimedia.info că Veaceslav Platon a fost transferat la Chișinău cu o cursă charter, iar cheltuielile vor fi suportate de MAI, conform legislației în vigoare. Instituția a evitat să precizeze cât a costat zborul.

Reprezentantul MAI a mai declarat că, potrivit legii, în astfel de cazuri trebuiau respectate condițiile de securitate maximă. Astfel, autoritățile ucrainene au recomandat ca Platon să fie extrădat în conformitate cu prevederile legii.

La momentul publicării acestui articol nu am reușit să obținem un răspuns din partea transportatorului ucrainean referitor la costul unui astfel de zbor. Totuși, potrivit site-ului sherpareport.com o astfel de cursă costă cel puțin 15 mii de dolari, fără a include taxele aeroportuare.

Nu este clar totuși, de ce a fost ales anume acest avion de lux, având în vedere că în Ucraina există și alte companii care oferă servicii similare cu modele mai modeste.

De remarcat că, avocații lui Platon au fost uimiți de rapiditatea procesului de extrădare. Ana Ursachi declară că în alte cazuri extrădarea din Ucraina durează mai multe luni sau chiar ani și este pentru prima dată când se face o extrădare cu ajutorul unui avion privat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?