X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Chirinciuc, profund dezamăgit de reparaţia drumurilor naţionale

15 sep. 2016,, 14:30   Societate
2730 1
Киринчук глубоко разочарован ремонтом национальных дорог
Foto: pl.md

China este interesată în realizarea proiectelor de infrastructură în ţara noastră, în particular, pentru dezvoltarea Portului Giurgiuleşti şi a Căii Ferate din Moldova.


Acest lucru l-a declarat ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, în cadrul întrevederii cu Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, unde părţile au punctat despre consolidarea relațiilor de colaborare între ambele ţări și dezvoltare a proiectelor din domeniul infrastructurii drumurilor și transporturilor, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor, diplomatul și-a arătat deschiderea de a recomanda companii de construcții serioase cu o capacitate financiară și industrială importantă în China pentru dezvoltarea drumurilor în Moldova.

Iurie Chirinciuc, la rîndul său, a menționat că principalele proiecte în care sînt necesare investiții sînt Aeroportul Internațional din Bălți, dezvoltarea căilor ferate și a drumurilor naționale.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda suportul necesar pentru atragerea companiilor de construcții internaționale cu responsabilitate în activitatea pe care o desfășoară.

Iurie Chirinciuc a spus că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor, este profund dezamăgit de unele companii de construcții care în prezent execută cu mari intîrzieri lucrări de reparație a drumurilor naționale.

Potrivit lui, pentru viitor se va acorda o atenție sporită antreprenorilor străini care intenționează să participe la licitații pentru reparația drumurilor din Moldova, precum şi se vor include condiții stricte în scopul respectării termenelor de execuție a contractelor.

La finalul întrevederii, părţile au confirmat necesitatea organizării unui șir de întrevederi pentru a discuta detaliat fiecare proiect în parte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?