X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Mișcarea „Voievod” bate alarma! Situația cu cerșetorii rămîne neschimbată (VIDEO)

14 sep. 2016,, 18:00   Capitala
10043 2

Foto: noi.md

Mișcarea de Tineret „Voievod”, în frunte cu Nicolae Pascaru, bate alarma și accentuează faptul că problema cerșetoriei în oraș devine tot mai acută.


Aceștia susțin că mulți dintre cerșetori sînt copii și persoane cu dezabilități impuse să facă acest lucru de anumite grupări criminale, însă autoritățile nu iau atitudine, relatează NOI.md.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, în primăvara anului curent s-a observat un interes din partea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne față de copiii străzii, dar nu a durat prea mult. Mișcarea încearcă, alături de alte asociații nonguvernamentale, să soluționeze această problemă, dar nu dispune de autoritatea necesară pentru a o duce la un bun sfîrșit. Din acest considerent, se cere o atenție mai sporită din partea organelor de drept, a autorităților locale, a ministerelor de resort, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului și cel de Interne.

Sursa citată a mai afirmat că, conform statisticilor, în 2015, la evidența poliției se aflau peste patru mii de copii ai străzii, însă numărul lor real ar fi mult mai mare.

„Problema cerșitului este una acută și rămîne neschimbată pe parcursul cîtorva ani deja. Zilnic vedem o mulțime de persoane invalide, copii care cerșesc. Iar greșeala oamenilor este aceea că reacționează la cerințele acestor indivizi, însă banii adunați nici pe departe nu se duc pentru mîncare, sănătate, haine sau alte lucruri necesare. Banii fie sînt cheltuiți pentru droguri, alcool, fie sînt luați de către persoanele pentru care cerșetorii activează”, a declarat Nicolae Pascaru.
Mai mult, Mișcarea „Voievod” va încerca să înainteze o scrisoare prim-ministrului Pavel Filip și va cere implicarea cît mai multor persoane posibile în rezolvarea acestei probleme.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?