Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ancheta este dispusă să-l audieze pe Platon în dosarul lui Filat

14 sep. 2016,, 14:05   Societate
5183 1
Платона готовы заслушать по «делу Филата»
Foto: argumentul.info

Veaceslav Platon ar putea fi audiat în numeroasele dosare pe marginea corupției.


Businessmanul cercetat a relatat că vrea să depună mărturii în diferite dosare, inclusiv în dosarul ex-premierului Vlad Filat. Anunțul a fost făcut de către avocatul acestuia Ion Vîzdoagă în cadrul unui interviu oferit portalului deschide.md, relatează NOI.md.

Platon și-a exprimat încrederea că depozițiile lui ar putea contribui la stabilirea adevărului în cazul faptelor ilegale de care sînt suspectați numeroșii oficiali de rang înalt. „Noi sîntem gata să dăm declaraţii în orice cauză penală, inclusiv în dosarul lui Vlad Filat privind starea reală în scopul constatării adevărului tuturor circumstanţelor şi împrejurărilor asupra faptelor incriminate mai multor persoane. Avem ce spune în cauzele penale legate de sistemul bancar şi actele de corupţie din RM”, a transmis Vîzdoagă dorința clientului său.

Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a comunicat că ancheta va putea să-l audieze pe Platon în calitate de martor, dar cu respectarea unor condiții. „Dacă el va face declaraţii ce vor putea fi probate, atunci el ar putea fi audiat în calitate de martor în alte dosare, dar asta decide procurorul în funcţie de necesitatea informaţiilor pe care pretinde că le cunoaşte cetăţeanul Veaceslav Platon. Ieri a avut loc audierea lui, iar noi urmează să mai formulăm cîteva întrebări de concretizare, ceea ce presupune că el va fi audiat suplimentar”, a relatat procurorul general al PA.

Platon este cercetat în cîteva dosare penale, inclusiv suspectat de complicitate la retragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează prejudiciul cauzat de el Băncii la peste 800 de milioane de lei.

În iunie fostul prim-ministru Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie pentru corupere pasivă și trafic de influență. Acuzațiile i-au fost aduse după denunțul făcut de către primarul orașului Orhei, businessmanul Ilan Șor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?