X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reacție întîrziată! Ministerul Mediului vrea apă de mare pentru delfinariul din Chișinău

13 sep. 2016,, 15:17   Capitala
2691 0

Reacție întîrziată! Ministerul Mediului vrea apă de mare pentru delfinariul din Chișinău
Foto : rtr.md

Ministerul Mediului a inițiat modificarea legislației de mediu, astfel încît, activitatea delfinariilor să fie posibilă doar în cazul în care au asigurată apă de mare, păstrînd astfel un mediu habitual pentru mamiferele marine.


Potrivit instituției, prevederile sînt valabile în întreaga Europă, astfel toate delfinariile, indiferent că sînt în orașe de pe malul mării/oceanului sau în centrul bătrînului continent, folosesc doar apă de mare.

“În aceste condiții speranța de viață a delfinilor crește de cîteva ori, or cei care sînt ținuți în delfinarii cu apă „de la robinet”(precum sunt cei de la Chișinău) supraviețuiesc foarte puțin, fiind înlocuiți tehnic și fără sentimentalism, odată la doi-trei ani”, menționează sursa.

Inițiativa vine după ce delfinariul din Chișinău activează de mai bine de două luni. După deschidere, acest lucru a stîrnit reacții negative din partea unor cetățeni. Zeci de organizații ecologice și de protecție a animalelor, artiști, savanți, jurnaliști și alți reprezentanți ai societății civile au cerut interzicerea importului și întreținerii mamiferelor marine pe teritoriul Republicii Moldova.

Ulterior, Ministerul Mediului a specificat că nu verifică condițiile sanitar-veterinară de trai ale animalelor, ci, doar respectarea legislației la importul lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?