Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Demisii în masă la Registru

13 sep. 2016,, 14:26   Societate
7397 5

Demisii în masă la Registru
Foto : noi.md

12 angajați cu funcții de examinatori ai conducătorilor auto din municipiul Chișinău, angajați ai ÎS CRIS Registru, au fost suspendați din funcție, urmare a unei anchete de serviciu interne, care a scos la iveală mai multe abateri în executarea atribuțiilor de serviciu, relatează NOI.md.


Concomitent, Departamentul Identificare Înmatriculare a Transportului și Calificare Auto în premieră a inițiat, în modul stabilit de legislație, procedura de anulare a 17 permise auto obținute prin fraudă.

În cadrul anchetei preliminare efectuate de Secția securitate și regim al ÎS CRIS Registru, urmare a verificării minuțioase a desfășurării examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică, s-a constatat că a fost admisă calificarea nejustificată a mai multor candidați.

Dovadă a abaterilor menționate sînt contrapunerea punctelor de penalizare din chestionarul fiecărui candidat cu înregistrările video și calificativul atribuit. De asemenea, au fost acumulate probe care demonstrează obținerea permiselor de conducere de către unii candidați prin fraudare.

Pe parcursul zilei de azi, CNA, în comun cu Procuratura Anticorupție și cu suportul Secției securitate și regim din cadrul ÎS CRIS Registru au inițiat și au petrecut percheziții atît în sediul DIÎT, cît și la domiciliul unor persoane terțe implicate în favorizarea obținerii permiselor auto. Acțiunile au ca scop colectarea probelor ce ar confirma obținerea frauduloasă a permiselor de conducere, precum și implicarea angajaților din cadrul ÎS CRIS Registru în acțiuni ilicite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?