Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Luptătorii moldoveni au cucerit trei medalii la Campionatul Mondial (FOTO)

13 sep. 2016,, 13:46   Sport
3134 0
Молдавские борцы завоевали три медали на Чемпионате мира (ВИДЕО)
Foto: ifavis.ru

Sportivii moldoveni au cîștigat Cupa Mondială la luptele pentru centura "alîș", care s-au desfășurat în cadrul Jocurilor Mondiale ale Nomazilor din Kîrgîzstran. Luptătorul Igor Beșleaga a cîștigat medalia de aur la stil clasic și medalia de bronz la stilul liber (categoria de greutate 80 kg).


Anatolie Moldovan a cîștigat medalia de bronz la stilul de luptă greco-roman (categoria 100 kg). Un alt atlet moldovean Maxim Mamulat a intrat în top cinci la această competiție internațională.

Cea de-a II Ediție a Jocurilor Mondiale ale Nomazilor care s-a desfășurat în perioada 3-8 septembrie 2016 în Kîrgîzstan este orientată spre dezvoltarea jocurilor tradiționale naționale ale multor popoare nomade. În acest an la Jocurilor Mondiale ale Nomazilor au participat aproximativ 40 de țări. Misiunea Jocurilor, care în prezent sînt comparate cu Jocurile Olimpice este renașterea și păstrarea patrimoniului istoric și cultural al civilizațiilor popoarelor nomade mondiale. Sportivii din Republica Moldova au participat la una dintre cele 23 de probe ale acestui sport etnic, incluse în programul Jocurilor Mondiale ale Nomazilor.

Bravo, băieți! Ne mîndrim!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?