X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Transnistria nu vrea să intre în componenţa Moldovei cu niciun fel de condiţii

13 sep. 2016,, 12:29   Politică
6809 17
Приднестровье не собирается входить в состав Молдовы ни при каких условиях
Foto: novostipmr.com

Transnistria a ales calea independenţei şi aderării ulterioare la Federaţia Rusă, de aceea nici nu poate fi vorba de altfel de scenarii, consideră preşedintele Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.


Într-un interviu acordat unei publicaţii ruse, el a spus că "este o înşelare" presupunerea că în Moldova ar fi posibil să vină la guvernare "forţe proruse", iar apoi ar urma unirea cu Transnistria în cadrul unei federaţii.

"Considerăm că aceasta este o înşelare şi pentru noi o asemenea variantă este inacceptabilă. Poporul şi-a ales calea, iar o asemenea unire ar nimici republica noastră", susţine spicherul.

"Toate acţiunile politice externe în Transnistria se bazează pe voinţa poporului. Exact cu 10 ani în urmă, la 17 septembrie 2006, poporul Transnistriei s-a pronunţat pentru independenţă şi pentru intrarea în componenţa Rusiei. Nicicum altfel! O altă evoluție a situaţiei, inclusiv intrarea în componenţa Moldovei, indiferent de formă, este inacceptabilă pentru noi", a subliniat intervievatul.

Potrivit lui, "viitorul Transnistriei este doar împreună cu Rusia".

Krasnoselski este considerat a fi unul dintre posibilii învingători la alegerile prezidenţiale din Transnistria, care vor avea loc în luna decembrie.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care candidează la funcţia de preşedinte al Moldovei, a pledat de nenumărate ori pentru reforma statului RM prin oferirea pentru Transnistria şi Găgăuzia a statutului de subiecţi ai federaţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?