Chirtoca: Ne trebuie un primar care să conducă Primăria profesionist (VIDEO)

Chirtoca: Ne trebuie un primar care să conducă Primăria profesionist (VIDEO)
Chirtoca: Ne trebuie un primar care să conducă profesionist Primăria
Foto: totul.md

Președintele fracţiunii PCRM şi celor fără de partid în CMC, Vasilii Chirtoca, consideră că subiectul demiterii primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a abordat abia acum, după ce edilul s-a aflat ani de zile în această funcție, fiindcă pînă acum s-a tăcut.


Potrivit lui, pînă în prezent nu au fost arătate public lucrurile realizate neadecvat în municipiul Chișinău.

Vasilii Chirtoca și-e expus opinia în cadrul luărilor de cuvînt în CMC, unde urmează să se supună votului decizia cu privire la demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Nouă ni se spune: iată eu am reconstruit lacul Valea Morilor, construiesc drumuri. Din păcate, banii se cheltuie prost și ni se arată că se face ceva. Se cheltuie mult mai mult decît costă lucrările. Orașul intră în datorii, se iau credite care costă mult mai mult decît cele care pot fi luate de pe piață. Înțeleg, este talentat acel primar care în 8-9 ani rezolvă problemele cu gheretele, dar numărul lor doar crește. În parcul central au apărut recent chioșcuri. Înțeleg, el obține realizări cînd dispar panourile de publicitate, dar ele se înmulțesc. Cartierele degradează. Numai gropi avem acolo. Primarul lucrează cînd nu provoacă catastrofe ecologice, mă refer aici la cariera Purcel. Avem o catastrofă care ne va costa aproape un miliard”, a spus Chirtoca.

Totodată, Vasilii Chirtoca consideră că primarul capitalei ar trebui să se odihnească, iar locul acestuia să fie preluat de un primar competent, care să facă ceva pentru municipiul Chișinău.

„Este tînăr și poate neprofesionist, dar talentat. Domnul primar trebuie să se odihnească, poate nu s-a odihnit în tinerețe suficient. După demiterea actualului primar, trebuie să găsim posibilitatea să alegem un primar care să conducă profesionist echipa aceasta. Iată principalul motiv pentru care fracțiunea noastră a intrat în grupul de inițiativă cu privire la demiterea primarului și va vota și în Consiliu”, a subliniat Chirtoca.

Precizăm că astăzi CMC va supune votului proiectul cu privire la demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load