X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Centrul de investigaţii jurnalistice se va ocupa de monitorizarea încălcărilor la alegerile prezidenţiale

13 sep. 2016,, 09:35   Societate
2378 0
Центр журналистских расследований займется мониторингом нарушений на президентских выборах
Foto: noi.md
Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIJ) lansează iniţiativa "Pentru alegeri prezidenţiale transparente", în cadrul căreia se va ocupa de monitorizarea şi investigarea încălcărilor în timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor. Despre aceasta a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CIJ, Cornelia Cozonac.

Ea consideră că "este important ca cetăţenii să cunoască despre încălcările admise de candidaţi şi să se gîndească bine pentru cine să voteze". Investigaţiile jurnalistice vor fi publicate nu doar pe cite-ul CIJ, ci şi în presa raională.

Alături de CIJ, la iniţiativă participă specialişti de la Centrul pentru Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC), de la "Ziarul de Gardă", precum şi de la organizaţia americană nonguvernamentală "Freedom House".

În cadrul iniţiativei a fost deschisă "linia fierbinte" pentru cetăţeni, unde pot fi anunţate încălcările. Acestea pot fi menţionate şi pe Harta Corupţiei, pe site-ul anticoruptie.md.

Directorul CAPC, Galina Bostan, a spus că "toţi cei care se confruntă cu încălcări pot suna la "linia fierbinte" şi pot primi gratuit o consultaţie juridică, iar acest lucru va facilita accesul cetăţenilor la justiţie".

Juriştii pot fi apelaţi la numerele (022) 23 85 32; (022) 23 85 71; (022) 23 83 84. "Linia fierbinte" este deschisă zilnic, între orele 9.00 - 19.00, iar în ziua alegerilor - de la ora 7.00 până la închiderea secţiilor de votare.

De asemenea, urmează a fi elaborat un ghid pentru mass-media, cu informaţii despre drepturile jurnalistului şi despre legislaţia referitoare la accesul la informaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?