X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cutremur Italia: Oficialii din Amatrice dau în judecată Charlie Hebdo

12 sep. 2016,, 22:00   Externe
3461 2

Итальянские власти подали в суд на Charlie Hebdo из-за карикатур на жертв замлетрясения
Foto: libertatea.ro

Consiliul local din Amatrice, oraș distrus aproape în totalitate în urma seismului din Italia, a dat în judecată Charlie Hebdo pentru calomnie.


Săptămînaul satiric francez a reușit să atragă furia italienilor după ce a publicat o caricatură ofensatoare la adresa victimelor tragediei soldate cu sute de morți, transmite DPA.

În urmă cu două săptămîni, Charlie Hebdo a publicat o caricatură, intitulată „Cutremur în stil italian”. În imagine apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul „paste în sos tomat’, alături de un bărbat zgîriat cu comentariul „macaroane cu brânză”. În plus, în desen mai apare și o clădire cu mai multe etaje prăbușită din care ies, printre dărâmături, mai multe picioare, iar comentariul este „Lasagna”, notează Reuters.

Caricatura a stîrnit un val de revoltă în jurul italienilor. Deși mulți italieni au dat dovadă de solidaritate cu revista după atacul terorist din 2015, caricatura din ultima ediție a Charlie Hebdo a fost numită pe rețelele de socializare „teribilă” și „lipsită de respect”. Mulți italieni au scris pe rețelele sociale „Nu mai sînt Charlie Hebdo”.



Ulterior, săptămînalul a publicat o a doua caricatură, prin care îi îndemna pe italieni să condamne „mafia”, nu publicația Charlie Hebdo, pentru construirea unor clădiri șubrede.

„Aceasta este o insultă macabră, absurdă și de neconceput față de victimele unui eveniment natural”, a declarat avocatul Mario Cicchetti, citat de agenția ANSA. Acesta a fost cel care a depus plîngerea în numele consiliului local din Amatrice la Parchetul din Rieti.

Pe 24 august, centrul Italiei a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea 6,2, în urma căruia aproape 300 de oameni au murit, inclusiv 11 români. Totodată, mai multe localități au fost aproape complet distruse de seism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?