X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În 2018, în Rusia va fi creat robotul de luptă "Armata"

10 sep. 2016,, 00:00   Externe
4312 6
В России в 2018 году создадут беспилотную "Армату"
Foto: ria.ru

Versiunea robotizată a celui mai recent tanc T-14 "Armata" va fi creată în 2018, procesul este deja în curs de desfășurare.


Acest lucru a fost anunțat într-un interviu pentru RIA Novosti de către seful Directoratului Tancuri și Automotive a Ministerului Rus al Apărării, locotenent-generalul Alexandr Șevcenko.

"Procesul va dura doi ani, robotul «Armata» poate fi creat în acest răstimp. Această mașină are deja perspective, rămîne doar să rezolvăm unele probleme neînsemnate – de a crea un dispozitiv digital care va rezolva problemele în baza analizei situației obiective. Putem remarca că toate problemele de substituţie a importului în domeniul microelectronicii pentru «Armata» au fost rezolvate", menționează sursa citată.

Potrivit lui Șevcenko, unicitatea tancului robotizat constă în prezența unei arhitecturi digitale deschise care a creat "o fundație din beton armat pentru robotizarea vehiculului blindat".

"Bază pentru robotizare există, va trebui să facem doar un singur pas, deoarece tehnologia digitală încorporată, realizată la etapa de proiectare a "Armatei", "Kurganțului" și "Bumerangului", garantează acest lucru. Procesul este în curs de desfășurare la Biroul Construcțiilor de Tancuri și Automotive din Ural și este finanțat. Acum este necesară crearea unui sistem care va lua decizii – un lucru destul de dificil. Vom rezolva problemele tehnice care țin de analiza situației și reacția sistemului digital", a spus generalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?