Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Directorul AGEPI a prezentat rezultatele primului an de activitate

9 sep. 2016,, 09:00   Societate
2219 1
Директор AGEPI подвел итоги первого года деятельности
Foto: curentul.md

Directorul General al Agenţiei de stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Octavian Apostol, a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în parcul Valea Morilor, rezultatele obţinute pe parcursul primului său an de activitate în echipa AGEPI.


El a amintit că pe 8 septembrie se împlinesc 24 de ani de la înfiinţarea AGEPI şi i-a felicitat pe colegi cu această ocazie, menţionând că "rezultatele obţinute pe parcursul anului sînt meritele întregului colectiv al AGEPI".

În cadrul conferinţei, directorul AGEPI a prezentat un raport detaliat privind activitatea agenţei. Printre realizări el a numit implementarea Acordului RM-UE privind validarea brevetelor europene.

"Aceasta a permis investitorilor străini să valideze invenţiile lor pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce contribuie la atragerea unui volum mare de investiţii străine în economia Moldovei", a spus Apostol.

Potrivit lui, o altă prioritate a mandatului său au devenit transparenţa în comunicare.

"La noi s-a desfăşurat Ziua uşilor deschise, cînd agenţia a fost vizitată de mulţi tineri, care au luat cunoştinţă de activitatea, scopurile şi obiectivele sale. Pe parcursul anului am susţinut tinerii prin intermediul organizării concursurilor şi acordării premiilor în domeniul proprietăţii intelectuale. Agenţia a semnat un acord cu Ministerul Educaţiei privind implementarea proprietăţii intelectuale în programul şcolar pentru clasele 10-12", a spus directorul AGEPI.

El a atras atenţia asupra faptului că AGEPI susţine inventatorii locali peste hotare şi că participarea agenţiei la expoziţii peste hotare a crescut de două ori.

"În anul 2016 noi am participat la 16 expoziţii, dintre care cinci au fost internaţionale", a menţionat Apostol.

Printre ale priorităţi Octavian Apostol a subliniat reducerea termenului de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor, promovarea în continuare a indicaţiei geografice, consolidarea sistemului de gestiune colectivă a drepturilor de autor şi drepturilor conexe, continuarea implimentării standardului de organizare şi curăţenie în cadrul AGEPI.

În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate băncile donate de AGEPI parcurilor din Chişinău, în cadrul proiectului "Donează o bancă". Două bănci au fost instalate în parcul Valea Morilor, iar altele două - într-un parc din sectorul Ciocana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?