X 
Cazul Șor stiri: 599

Baghirov ar putea fi eliminat din campania electorală pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei

9 sep. 2016,, 08:30   Politică
3368 1
Багиров может быть исключен из избирательной кампании по выборам в Госудуму России
Foto: facebook.com

Bloggerul rus Eduard Baghirov, care a fost condamnat în Moldova, ar putea fi eliminat din campania electorală pentru alegerile în Duma de Stat a Rusiei. Alegerile sînt preconizate pentru data de 18 septembrie.


Baghirov este candidat din partea Partidului "Patrioţii Rusiei". Potrivit legislaţiei Federaţiei Ruse, cetăţeanul nu are dreptul să fie ales în calitate de deputat dacă a fost condamnat la privaţiune de libertate pentru comiterea unei infracţiuni grave sau deosebit de grave. Referindu-se la această prevedere a legii, membrul comisiei electorale din Moscova, Nikita Baranovski, a expediat în adresa Ambasadei Moldovei în Rusia o cerere cu solicitarea de a clarifica situaţia cu sentinţa lui Baghirov, care a fost pronunţată în absenţă. Reprezentanţa diplomatică va oferi un răspuns după ce va primi materialele de la instanţele de judecată din Moldova.

În aprilie 2015, Baghirov a fost condamnat de Judecătoria sectorului Buiucani la cinci ani privaţiune de libertate pentru "formarea unei grupări criminale şi organizarea dezordinilor în masă". Este vorba de dezordinile din aprilie 2009. Baghirov a fost reţinut la Chişinău pe 16 iunie 2011, iar pe18 octombrie a aceluiaşi an a fost transferat în arest la domiciliu. În următoarea zi Baghirov a fugit la Moscova prin regiunea transnistreană, iar autorităţile l-au dat în căutare internaţională.

Sentinţa din 24 aprilie 2015 a fost pronunţată în absenţa lui Baghirov. În iulie 2013, Interpol l-a scos din lista persoanelor căutate.

Comentînd sentinţa în reţelele de socializare, Baghirov a scris anul trecut că aceasta este un dosar politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?