X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pascaru: Campania electorală este un examen pentru moldoveni (VIDEO)

8 sep. 2016,, 12:35   Politică
3712 5

Foto: noi.md

Campania electorală din acest an este un examen pentru moldoveni, iar de alegerea care o vor face ei depinde întreg viitorul țării.


Această opinie o împărășesc cîțiva lideri de organizații nonguvernamentale și a fost expusă în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

„Alegerile prezidențiale din Moldova: societatea, statutul și identitatea moldovenească” este genericul conferinței, în cadrul căreia președintele Asociației Istoricilor și Politologilor „Pro-Moldova”, Serghei Nazaria, președintele Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, și președintele Comunității Găgăuze din Republica Moldova, Nicolai Terzi, și-au exprimat părerile privind așteptările de la noul președinte.

Serghei Nazaria a menționat că nu putem avea un președinte care nu-și recunoaște istoria, care tinde spre unire și care încearcă să distrugă țara. Potrivit acestuia, primul pas pe care ar trebui să-l facă președintele este să promoveze cît mai intens istoria țării, a limbii moldovenești. „Istoria formează cetățeanul, patriotismul, în caz contrar aceasta va funcționa împotriva statului și a poporului. Președintele va trebui să facă cea mai importantă schimbare, care va porni de la promovarea corectă a istoriei Moldovei”, a declarat Nazaria.

„Această campanie este ca un examen pentru moldoveni. Va fi o campanie interesantă, dar complicată, deoarece, în prezent, Moldova se află într-un impas. Moldova este un stat suveran și independent, lucru neînțeles de actualii actori politici. Avînd un președinte ca Timofti, țara a degradat”, a afirmat Nicolae Pascaru.

El susține că o bună parte dintre cetățenii de la sate nu cunosc adevărata față a candidaților la președinție, ceea ce este un risc pentru țară. „A venit timpul să ne trezim. Avem deja un exemplu - țara vecină, care se trezesc de cîțiva ani într-un război civil. Noi trebuie să înțelegem că prima problemă ce trebuie rezolvată este reintegrarea țării, apoi ce ne-a mai rămas: limba, statalitatea”, a adăugat Pascaru.

Nicolai Terzi constată cu regret că marea majoritate a minorităților etnice din țară sînt ignorate, iar problemele lor rămîn în continuare nesoluționate. „Minoritățile au mari așteptări de la noul președinte, însă va reuși el să facă față tuturor acestora?! Ne dorim un președinte care va fi de partea poporului, doar așa va obține susținerea tuturor”, a conchis Terzi.

Participanții la conferință, pe final, au menționat că în lista candidaților ce înaintează la președinție există și persoane demne de a ocupa această funcție, însă nu au dat nume.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?