Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Inițiativa privind demiterea lui Chirtoacă, a fost respinsă de Curtea de Apel Bălți

8 sep. 2016,, 11:25   Societate
3609 2
Инициатива по референдуму за отставку Киртоакэ отклонена в Бельцах
Foto: esp.md

Inițiativa privind organizarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă, respinsă la Bălți, relatează NOI.md.


Magistrații Curții de Apel Bălți (CAB) au luat partea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Astăzi, 8 septembrie, CAB a acceptat recursul avocaților lui Chirtoacă, care au contestat hotărîrea Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului în chestiunea demiterii primarului general.

Reprezentanții grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Chirtoacă au dreptul să atace sentința la Curtea Supremă de Justiție timp de două săptămîni.

Consilierul municipal din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM) Ruslan Codreanu a comunicat anterior că la 15 septembrie Consiliul Municipal Chișinău se va convoca într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia va vota chestiunea privind organizarea referendumului. Ulterior intenția fracțiunii PSRM, PPEM, „Partidului Nostru”, PCRM și celor fără de partid de a organiza această ședință a fost confirmată de președintele fracțiunii socialiștilor, Ion Ceban.

Dacă pentru organizarea referendumului în chestiunea demiterii lui Chirtoacă vor vota cel puțin 2/3 dintre consilieri (adică 34 din 51 – nota red.), acest lucru va permite să se ocolească procedura de colectare a semnăturilor de la peste 10 la sută din locuitori adulți ai municipiului Chișinău. Totodată, voturile consilierilor din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), PPEM, comuniștilor și celor fără de partid, precum și a „Partidului Nostru”, care au susținut anterior ideea privind organizarea referendumului, vor fi insuficiente.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Chirtoacă a fost înregistrat la 1august, însă timp de o lună avocații primarului general au reușit să mute acest dosar de la o instanță la alta. Potrivit activiștilor civici și consilierilor municipali, astfel Chirtoacă intenționează să tergiverseze procesul și să-i facă pe judecători să adopte o decizie în favoarea lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?