Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Jurnaliştii din Moldova au posibilitatea să facă un stagiu în organizaţii de presă europene

8 sep. 2016,, 11:15   Societate
2271 1
Молдавские журналисты получили возможность пройти стажировку в европейских СМИ
Foto: znaem-mozhem.ru

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, în parteneriat cu Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă din România şi Centrul Naţional de Comunicare din Republica Moldova, anunţă lansarea programului "Bursele europene pentru jurnalişti", ediţia 2016-2017.


Surse din cadrul Ministerului au relatat că programul are drept scop încurajarea şi facilitarea pregătirii profesionale a jurnaliştilor din România şi Republica Moldova care doresc să obţină o expertiză profesională în problematica europeană. Participanţii sînt instruiţi în diverse tematici legate de UE, cum ar fi cadrul de reglementare, funcţionarea instituţiilor, relaţionarea între statele-membre, precum şi maniera în care este abordată problematica europeană de media occidentală.

Pe lângă traininguri, programul cuprinde o călătorie de studii de o săptămînă la Bruxelles, pe a cărei durată jurnaliştii vor avea ocazia să se întîlnească şi să discute cu oficiali ai UE şi să viziteze diverse instituţii UE. Totodată, programul prevede un stagiu de pregătire profesională, timp de trei săptămîni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La program pot participa jurnalişti specializaţi în domeniile social, politic şi economic, cu vîrsta de pînă la 35 de ani, cu o experienţă de lucru de cel puţin doi ani şi care cunosc limba engleză. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă CV-ul, un portofoliu cu trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunţate şi două scrisori de recomandare.

Dosarele pot fi trimise la adresa electronică burse.europene@gmail.com pînă la 28 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?