Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Militarii ruşi au participat în Transnistria la aplicaţii antitero

8 sep. 2016,, 11:07   Politică
2463 1
Военные РФ отработали в Приднестровье действия по отражению атаки террористов
Foto: novostipmr.com

Unităţile motorizate ale Grupului operativ al trupelor ruse au desfăşurat în Transnistria "lecţii practice privind tematica de menţinere a păcii", simulînd un atac terorist la un post de menţinere a păcii".


Potrivit unui comunicat al Districtului Militar de Vest al Federaţiei Ruse, "inamicul presupus a provocat intenţionat un accident rutier în apropiere de un post de menţinere a păcii, pentru a distrage atenţia oamenilor".

Militarii ruşi au mers la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor medical, în timp ce teroriştii împuşcau în postul de menţinere a păcii din diferite arme de foc, cu scopul de a crea un coridor pentru a transporta fără impedimente în Zona de Securitate arme şi muniţii, precum şi pentru a pătrunde în Zonă formaţiunea armată ilegală.

Militarii au ocupat poziţiile de apărare, au chemat întăriri şi au mers în atac. La sosirea întăririlor, inamicul a fost blocat, iar apoi nimicit.

La aplicaţii au participat circa 150 de militari, au fost antrenate peste 10 unităţi de tehnică militară şi au fost cheltuite peste 3,5 mii de muniţii de manevră.

Potrivit comunicatului, "exerciţiul a fost unul planificat" şi s-a desfăşurat "pe un teritoriu de instruire, special amenajat, care imită postul de menţinere a păcii".

În ultimul timp militarii ruşi în Transnistria au intensificat pregătirea antiteroristă şi desfăşoară în mod regulat aplicaţii similare, inclusiv în comun cu structurile de forţă din autoproclamata RMN şi fără acordul autorităţilor Republicii Moldova. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Ministerul Apărării şi Biroul pentru Reintegrare şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea în legătură cu asemenea acţiuni şi i-au convocat pe reprezentanţii misiunii diplomatice a FR în RM pentru explicaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?