Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Incendiu la Cahul: pompierii s-au luptat cu un incendiu timp de două ore (VIDEO)

8 sep. 2016,, 10:25   Societate
2884 0
Foto: sputnik.md

În după-amiaza zilei de ieri, la ora 16:32, pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui focar de vegetație pe teritoriul zonei industriale a orașului Cahul.


Flăcările se propagau pe o suprafață extinsă, existînd riscul ca incendiul să se extindă asupra depozitelor din imediata apropiere. Pentru efectuarea lucrărilor de lichidare a focarelor au fost antrenate 2 autospeciale și 10 pompieri, localizarea incendiului fiind anunțată după aproximativ două ore.

Flăcările au distrus vegetația uscată pe suprafața de un hectar, iar focul nu a căpătat extindere, fiind salvate depozitele din apropiere.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu arunce la întîmplare țigările aprinse și să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale, întrucît în condițiile temperaturilor ridicate și lipsei de precipitații crește riscul producerii incendiilor.

Totodată, salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, la observarea unui incendiu.
În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 45 de focare de vegetație, fiind afectată de foc o suprafață de 141 ha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?