Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Filip se teme că în Moldova va ajunge pesta porcină

7 sep. 2016,, 18:00   Societate
3028
Филип опасается прихода свиной чумы в Молдову
Foto: yeoldejournalist.com

În Moldova a sporit riscul apariției pestei porcine africane, cu răspîndirea căreia se luptă acum Ucraina.


Prim-ministrul, Pavel Filip, și-a exprimat îngrijorarea în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 7 septembrie. El a menționat că toate structurile competente trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru prevenirea situației excepționale, relatează NOI.md.

Filip a comunicat că în Ucraina au fost înregistrate 16 focare noi de pestă porcină africană și majoritatea acestora a apărut în apropierea frontierei cu Moldova.

„Există un risc sporit ca pestă porcină africană să treacă și în Republica Moldova. În acest sens vreau să solicit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră să întreprindă de urgență toate măsurile, astfel încît să evităm riscul introducerii în țară a cărnii contaminate cu acest virus”, a declarat Filip.

În cîteva regiuni ale Ucrainei a fost introdusă carantina în legătură cu apariția focarelor de pestă porcină. Pe durata carantinei este interzis exportul, importul și tranzitul animalelor vii și produselor de origine animală prin teritoriul zonei protejate.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав