Dezvăluiri inedite! Ce a spus Platon în fața magistraților

Dezvăluiri inedite! Ce a spus Platon în fața magistraților
Dezvăluiri inedite! Ce a spus Platon în fața magistraților
Foto: totul.md

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a vorbit astăzi în fața magistraților în timpul ședinței de judecată o oră și jumate.


În acest timp el a dezvăluit cu lux de amănunte numele tuturor beneficiarilor furtului miliardului. Declarația a fost făcută de avocata lui Platon Ana Ursachi, informează NOI.md.

Potrivit lui Ursachi, Platon îl acuză pe Vladimir Plahotniuc, care, la rîndul lui, a fost susținut de președintele Parlamentului, Adrian Candu, prin semnarea unor contracte, că ar fi beneficiar al banilor furați din sistemul bancar. De asemenea, în declarația lui se regăsește acuzația în adresa fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguțan. Acesta ar fi scos bani de la Banca Națională, care au fost transferați la BEM, iar într-un final au ajuns pe conturile unor companii conduse de Ilan Șor. Totodată, foștii premieri Iurie Leancă și Chiril Gaburici, prin acordarea garanțiilor de stat, ar fi contribuit la fel la sustragerea unor sume enorme de bani din sistemul bancar al Moldovei.

„Veaceslav Platon este un martor foarte important în dosarul spălării miliardului. Platon a vorbit o oră și 30 de minute și a arătat cu lux de amănunte circumstanțele sustragerii banilor, explicînd amănunțit cum înalți demnitari au facilitat fraudarea banilor din sistemul bancar. Azi nu am niciun dubiu că o să-l apăr pînă la capăt. A avut curajul să spună niște informații care demonstrează de ce Republica Moldova suferă atîția ani”, a spus Ursachi

Menționăm că magistrații au decis astăzi ca Veaceslav Platon să rămînă în continuare în arest.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load