Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platon rămîne în arest şi se întoarce în Penitenciarul nr.13

7 sep. 2016,, 16:35   Politică
3817 0
Платон остаётся под арестом и возвращается в пенитенциар №13
Foto: realitatea.md

Judecătorii Curţii de Apel Chişinău (CA) au respins cererea avocaţilor lui Veaceslav Platon privind eliberarea lui din arest.


În acest mod, decizia judecătoriei sectorului Buiucani, adoptată la 1 septembrie, rămîne în vigoare. Hotărîrea în cauză a devenit cunoscută cu cîteva minute în urmă, comunică NOI.md.

Pe judecători nu i-au convins argumentele avocaţilor lui Veaceslav Platon, care insistau asupra importanţei lui în dosarul privind sustragerea mijloacelor impunătoare din sistemul bancar al Moldovei în anul 2014. Omul de afaceri, potrivit spuselor avocatului lui, Ana Ursachi, intenţionează să facă declaraţii demascatoare privind implicarea unor înalţi demnitari de stat în “dosarul privind furtul miliardului”.
Suspectul va continua să-şi ispăşească detenţia preventivă în instituţia penitenciară nr.13.

Săptămîna trecută, la 1 septembrie, judecătoria sectorului Buiucani al capitalei a prelungit termenul de arest al lui Veaceslav Platon cu 30 de zile, la cererea procurorilor. Mandatul de arest începe de la 29 august, cînd suspectul a fost extrădat Moldovei. Avocaţii lui Platon au atacat decizia, pe care astăzi, 7 septembrie, o examinează Curtea de Apel.

Precizăm, la 25 iulie şeful PA Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internatională şi pe numele lui a fost eliberat mandat de arest, acesta fiind suspectat de implicare în sustragerea ilegală a mijloacelor băneşti de la Banca de Economii. Partea acuzării estimează prejudiciul cauzat băncii la peste 800 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?