Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: Extrădarea lui Platon a costat 15 milioane de dolari

7 sep. 2016,, 08:45   Politică
7833 5
Усатый : Экстрадиция Платона обошлась Плахотнюку в 15 млн. долларов
Foto: ru1.md

Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, afirmă că extrădarea lui Veaceslav Platon din Ucraina l-a costat pe Vlad Plahotniuc 15 milioane de dolari.


Despre aceasta el a declarat în cadrul unei emisiuni televizate.

"Extrădarea a fost efectuată conform hotărîrii primei instanţe. Aceasta a fost atacată la Curtea de Apel de la Kiev. Însă pînă la şedinţa de judecată a Curţii, Platon a fost adus cu o cursă charter în Moldova, un fel de extrădare VIP. Se știe că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este prieten cu Plahotniuc, ei sînt amici în urma mai multor afaceri, inclusiv cea cu casa de comerţ "Gemeni" din Chişinău. Prima tranşă de circa 15 milioane de dolari a fost trimisă de Plahotniuc în Ucraina pentru extrădarea lui Platon", s-a întrebat Usatîi.

El a spus că a vorbit cu Veaceslav Platon cu 20 de minute înainte de reţinerea lui la Kiev.

"De ce am început să-l caut în ziua respectivă? Pentru că în mass-media au început să apară declaraţiile sale că are înregistrate convorbiri cu Șor, că are documente care confirmă că Plahotniuc şi conducerea de vîrf a Moldovei a participat la jaful secolului. I-am spus că Plahotniuc nu va aştepta până vor fi publicate aceste documente şi l-am îndemnat să mi le transmită. În aceeaşi noapte am aflat că a fost reţinut", a spus politicianul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?