Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Locuitorii de la Poşta Veche riscă să se prăbuşească sub pămînt

6 sep. 2016,, 13:45   Capitala
9003 1
Жители Старой Почты рискуют провалиться под землю (ФОТО, ДОК)
Foto: noi.md

În cartierul Poşta Veche al capitalei o trecere pietonală este într-o stare atît de deplorabilă, încît ea se poate prăbuşi în orice moment şi solda cu victime.


Locuitorii de la Poşta Veche s-au adresat în mai multe rînduri autorităţilor municipale, solicitînd să repare pasajul pentru pietoni, dar direcțiile Primăriei Chişinău deleagă responsabilitatea una alteia, comunică NOI.md.

Deja de cîţiva ani autorităţile municipale „îi hrănesc” pe locuitorii de la Poşta Veche cu promisiuni de a construi trecerea pentru pietoni. Această situaţie durează din anul 2014, cînd pe strada Doina a fost substituit sistemul de canalizare şi au scos pămîntul pe teritoriul trecerii pentru pietoni. A fost distrus asfaltul, mormanele de pămînt au început să se prăbuşească sub sol, iar în locul lor s-au format gropi.

Într-o scrisoare expediată redacţiei NOI.md, locuitoarea Xenia C. a relatat că autorităţile au promis să repare trecerea de pietoni încă în primăvara anului 2015. „Vine toamna anului 2016, iar drumul nu a fost reabilitat. Acum noi ne aflăm într-o zonă de pericol sporit. Deşi drumul nu a fost reparat, noi, locuitorii acestui cartier, continuăm să mergem pe aici şi putem să ne prăbuşim în orice moment”, a scris ea.



Locuitorii de la Poşta Veche s-au adresat de mai multe ori Primăriei Chişinău, dar pînă acum nu este niciun fel de progres în acest caz. „Ni s-a răspuns că executoarea cererii noastre este Direcţia construcţii capitale. Am telefonat acolo şi ni s-a răspuns că această cerere este deja executată şi închisă. Rezultă că banii (pentru lucrările executate) au fost casaţi, materialele s-au furat, iar drumul a rămas nereabilitat?”, se întreabă autoarea scrisorii.

Temerile locuitorilor de la Poşta Veche sînt întemeiate. De la începutul anului curent, la Chişinău s-au produs peste zece cazuri de prăbuşire a asfaltului, în unele dintre ele doar prin minune nu s-au înregistrat victime.

Cel mai de rezonanţă a fost cazul produs la 29 iulie, nu departe de sensul giratoriu de pe strada Creangă. Atunci, din cauza prăbuşirii, a fost deteriorat un sector de carosabil şi de trotuar. Cu cîteva secunde înainte de prăbuşire, pe locul incidentului a trecut un troleibuz, care numai prin minune nu a ajuns în groapă.

Autorităţile capitalei au explicat incidentul prin avaria din reţeaua magistrală, care a dus la spălarea solului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?