Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: România acționează la indicația SUA (VIDEO)

6 sep. 2016,, 01:06   Politică
17841 24

Foto: NOI.md

Unioniștii deja de mai mulți ani au urzit idea unirii cu, chipurile, fratele mai mare, ceea ce în opinia lor va salva Moldova de un colaps.

Însă nici România nu este stat afirmat independent, deoarece acționează la indicația SUA. Acest lucru l-a comunicat ex-deputatul Parlamentului RM, demnitarul politic Iurie Roșca în cadrul emisiunii „PriLiudno” de pe postul de televiziune Accent TV.

„Nu există un subiect liber al dreptului internațional precum România, ci o colonie a Statelor Unite ale Americii. Despre aceasta vorbesc cei mai influenți intelectuali din România”, a menționat politicianul. Totodată, Iurie Roșca s-a arătat convins că Republica Moldova este capabilă să se dezvolte independent și nu are nevoie de unirea a două societăți absolut diferite.

„Numiți limba în care vorbim cum doriți, dar societățile noastre sînt diferite. Și țările sînt diferite. Aceasta nu este nici bine și nici rău. Acest lucru nu înseamnă că noi sîntem mai buni, iar ei sînt mai răi sau invers. Sîntem două țări diferite, cu societăți diferite și sînt absolut sigur că noi sîntem capabili și trebuie să guvernăm țara în mod independent”, a conchis demnitarul politic.


De menționat că majoritatea cetățenilor Moldovei sînt categoric împotriva unirii cu România. Astfel, potrivit rezultatelor unuia din cele mai recente sondaje, 58,7 la sută din cetățeni ai RM nu acceptă unirea cu România. Doar 21,2 la sută din moldoveni ar susține această inițiativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?