Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Şefa FMI, avertisment pentru liderii G-20

5 sep. 2016,, 12:45   Externe
2239 0

Foto: independent.md

Liderii economici la nivel global au avertizat că mişcările populiste dezvoltate în mai multe naţiuni ameninţă creşterea şi comerţul, cerînd statelor din G-20 să lupte pentru păstrarea liberei circulaţii de bunuri, scrie Bloomberg.


Directorul FMI Christine Lagarde a cerut şefilor corporaţiilor să facă lobby la guverne pentru a păstra fluxul comercial, în condiţiile în care ea a lansat un avertisment cu privire la cum se arată creşterea în 2017.

Comentariile ei au fost susţinute şi de declaraţiile directorului general al Băncii Mondiale, Roberto Azevedo, şi de ministrul comerţul din Canada, Chrystia Freeland, care au spus că trebuie să ne îngrijorăm cu privire la sentimentul protecţionist.

„Comerţul a scăzut prea mult şi a fost jos prea multă vreme”, a spus Lagarde liderilor G-20, citînd o mişcare anti-comerţ în politică şi opinia publică. „Dacă nu este comerţ internaţional, nu există investiţii peste hotare, dacă serviciile, capitalul, oamenii şi bunurile nu trec graniţele, atunci este mult mai puţină activitate pentru voi, sînt mult mai puţine job-uri indiferent de ţara unde aveţi sediul”, a adăugat șefa FMI, potrivit Mediafax.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?