Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ministrul Justiției vrea să responsabilizeze executorii judecătorești

4 sep. 2016,, 10:00   Societate
3597 2
Министерство юстиции повысит ответственность судебных приставов
Foto: ff.md

Sistemul executorilor judecătorești din Moldova se confruntă cu multiple provocări, afirmă ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, citat de NOI.md.


Potrivit lui, este necesară implementarea unor cerințe riguroase de ordin deontologic în această sferă de activitate, fiind vorba în special de responsabilizarea executorilor judecătorești.

Ministrul a remarcat că doar în decursul a opt luni au fost recepționate 815 petiții, adresări, demersuri din partea cetățenilor, cu 140 (20%) mai multe decît în 2015.

„Este prioritar să îmbunătățim situația în acest domeniu, să asigurăm supremația legii și drepturile participanților la procesul de executare în particular. Dar cel mai important e să obținem încrederea cetățeanului în actul de justiție și în instituțiile statului”, afirmă Vladimir Cebotari.

Ministrul a reiterat problemele actuale ale sistemului: modul de încasare a cheltuielilor, refuzul neîntemeiat de primire a unor documente executorii și neîndeplinirea lor sau tergiversarea anumitor acțiuni. Oficialul a îndemnat profesioniștii din domeniu să-și organizeze mai bine activitățile birourilor, să respecte drepturile și obligațiile pe care le au față de cetățeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?